LEVEN!

Ongeacht hoe jij, lezer, jouw leven in deze wereld ervaart, en ongeacht hoeveel plezier, vreugde, verdriet jij ook hier en nu ervaart, het heeft helemaal niets te maken met LEVEN. Wij mensen maken onszelf wijs dat we goed bezig zijn en het leven ten volle ervaren indien wij:

Continu bezig zijn met gezond zijn of worden

Continu allerlei grote(re) en kleine(re) externe situaties en systemen waarnemen

Continu onze innerlijk gevoelde toestanden projecteren op een ander mens

Continu onze aandacht geven aan externe media van wisselend statuur* die ons informeren wat er in de wereld gebeurt

Continu denken en handelen naar aanleiding van ons denken

Continu iets of iemand willen zijn of hebben

Continu op zoek zijn naar liefde, seks, relaties

Continu lezen en luisteren naar al hetgeen iemand anders ons vertelt of voor ons beschrijft (schrijf ik nu)

Continu naar binnenin onszelf reizen om iedere keer weer ons ware wezen die in dit fysieke lichaam woont te voelen

*aanzien; maatschappelijk aanzien dat iemand door zijn prestaties of zijn persoonlijke uitstraling heeft verworven; maatschappelijk aanzien van een instelling of een organisatie

Dit is niet LEVEN! Leven is vanuit de innerlijke oneindige vibratie die ons individuele bewustzijn omvat en vibreert met Al het andere oneindige vibrerende bewustzijn. Het is een natuurlijke organische staat van bewust zijn die vormloos is, die zonder gedachten is, die zichzelf verbonden weet en voelt met Al wat leeft in alle universa. Zonder oordeel, zonder gedachten, zonder verwachtingen, zonder projecties. Puur levend bewustzijn dat vibreert vanuit zichzelf. 

In de geprogrammeerde realiteit waarin wij nu leven is het schier onmogelijk om ècht te Leven. Ik ervaar dit in ieder geval wel zo. Want ik ben helemaal niet vrij! Dat kan niet in een gemanipuleerde verwrongen wereld waarin alle vibraties botsen, schuren en vechten. Alles wat wij doen of juist niet (meer) doen, is een re-actie op verwrongen vibraties vanuit een (on)bewust verlangen naar vrijheid, gezondheid, voorspoed en geluk wat ook weer een voorgespiegeld product van gemanipuleerde werkelijkheid is. Want dat is waar deze realiteit uit bestaat: botsen, vechten, afgescheidenheid, manipulatie, valsheid.

©20231014 Thérèse Jeunhomme

Onderstaand schilderij is een vrije weergave van een levend organisch universum dat vibreert met bewustzijn, zoals ik dit heb waargenomen in 2013.

levend universum olieverf 70 x 70 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “LEVEN!

  1. Jortus

    Ik hoor de vloeibare liefde door alles heen. Al het valse wordt gedragen door het werkelijke, wat zelfs het valse werkelijk maakt. Het is hier een onmogelijke paradox, en die bestaat en die zal weer worden opgenomen in de eenheid waaruit hij is gekomen. En niets wat hier geschreven staat is waar of onwaar, het is wat is, klote of minder klote. Jij Bent het leven en dat hoeft niemand jou te vertellen.

    Like

  2. Jortus

    Ik had het over mijn eigen woorden, dus het ‘hier’ slaat op de woorden in mijn reactie. Over jouw woorden ga ik niet. 😉 Ik zie dat je het idd ook anders kan lezen.

    Like

Plaats een reactie