OVER THÉRÈSE

‘De deugden van het hart zijn de energetische bronnen voor zowel de waarneming als de expressie van de onsterfelijke ziel die in de menselijke persoonlijkheid in de wereld van vorm woont.’

James Mahu

Hallo lezer. Mijn naam is Thérèse Jeunhomme en ik landde hier op aarde in 1958. Na 38 jaar betaald werk te hebben verricht, met daarnaast 16 jaar mantelzorg, kwam mijn creativiteit in 2012 tot leven tijdens een burnout. Lees hiervoor ook eens dit interview in The Optimist. Het was een periode waarin ik alles en iedereen kwijt was geraakt, ook mijn baan met inkomen, en ik kwam in een grote leegte binnenin mezelf terecht en was compleet verschoond van alle zogenaamde zekerheden waaruit mijn eerdere leven had bestaan. Zo begon ik met schilderen en kon ik jarenlang niet meer stoppen. Niet gehinderd door enige kennis van zaken en recht vanuit mijn hart ontstonden er unieke en authentieke schilderijen. 

Ik heb geschilderd met aquarel, acrylverf, spuitbussen, ecoline, potlood, stiften, olieverf en encaustic op aquarelpapier, encaustic papier, houten paneel, oud hout, papier, canvasboard en katoenen en linnen doek. De laatste jaren ligt de focus van mijn talent op olieverf, encaustic en mixed media. Ik geniet van ieder medium en van alle materialen waar ik mee werk. Schilderen is voor mij altijd een groot feest! Omdat ik alles schilder recht vanuit mijn innerlijke hartskracht en mensen uitnodig om vanuit hun gevoel naar mijn schilderijen te kijken, heb ik mijn website en mijn werk ‘Vloeibare liefde’ genoemd.

Met encaustic en mixed media schilder ik voornamelijk abstract werk, en met alleen olieverf voornamelijk figuratief. Tijdens stille uurtjes geniet ik ook van het maken van tekeningetjes op papier met potlood, stift en ecoline met liefde voor het kustleven of een kleine knipoog naar Art Deco. Mijn abstracte werk vloeit vanzelf uit mijn innerlijk, hier heb ik nimmer enig voorbeeld voor gehad of gevolgd. Dit werk is authentiek en uniek. Voor mijn figuratieve werk en inspiratie voel ik voor René Magritte, Georgia O’Keeffe, Wassily Kandinsky, James Mahu en Hilma Af Klint. Lees ook eens de pagina ‘communicatie via kunst‘. 

Ten slotte schrijf ik af en toe een beetje. Ik heb vier beeldboekjes gemaakt en een beknopt autobiografisch boekje geschreven ‘For everyman. Vertellingen over interacties met de eeuwigheid.’ De links hiernaar zijn te vinden op de pagina ‘schrijfsels’. Je kunt meer over mijn persoonlijke weg van bewustwording lezen op de pagina ‘niets is wat het lijkt‘. Wil je de berichten op mijn blog volgen? Meld je dan met een e-mailadres aan via de kolom rechts op de pagina.

In liefdevolle nagedachtenis hieronder een paar schilderijen van mijn overleden dierbaren: mijn echtgenoot Ted Séveré, mijn vader Pierre Jeunhomme en zijn broer Mathieu Jeunhomme, en mijn opa Jos Vaessen.  Aan onze mooie familie-achternaam is zelfs een pianoconcert van Mozart verbonden, het pianoconcert nr. 9 ‘Jeunhomme’. 

Deze diashow vereist JavaScript.