OLIEVERF SCHILDERIJEN

‘Kunst is het uitdrukken van onze diepste gevoelens door middel van de meest eenvoudige weg.’

(Albert Einstein)

Schilderen met olieverf vind ik het fijnste en mooiste om te doen. Olieverf is zo zacht, zo natuurlijk, en geeft zulke mooie mengkleuren. Mijn inspiratie voor het schilderen komt voort uit mijn diepgewortelde innerlijke verlangen om mooie dingen te scheppen, om alles mooi en goed te maken. Schilderen met olieverf is een uitdrukking van mijn gevoel, meestal figuratief werk, en soms gecombineerd met andere media zoals encaustic en/of pigmenten. Ik ervaar het als een feest als ik vanuit mijn hart met kwast op doek aan het werk ben. Ik word geïnspireerd door het kustleven, door mijn persoonlijke weg van (buitenlichamelijke) ervaringen, en door bekende kunstenaars René Magritte, Wassily Kandinsky, Hilma Af Klint, Georgia O’Keeffe en James Mahu.

Katoenen en linnen doek

Deze slideshow vereist JavaScript.

Serie ‘Zee en zo’ katoenen doek

Deze slideshow vereist JavaScript.

Papier en potlood

Naast het schilderen met encaustic, olieverf en mixed media, heb ik ook veel plezier in het maken van tekeningetjes met ecoline, stiften en potloden op papier. En zoals ik alles maak: recht vanuit mijn hart met liefde voor het kustleven of met een kleine knipoog naar Art Deco.

Deze slideshow vereist JavaScript.

EXPOSITIES

Van april tot en met juni 2019 is een deel van mijn impressies van de kust van het Westland en Terschelling te zien en in wijkcentrum De Backerhof, Wittebrug 2 in Poeldijk.

Deelnemer Westlandse kunstroute in 2015 en 2017

Expositie in Careyn Woerdblok, Schiereiland 51 in Naaldwijk van maart t/m mei 2016.

2 gedachten over “OLIEVERF SCHILDERIJEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s