Je zou er een slok van moeten nemen

‘Ik wist dat er meer was dan ze ons vertellen.’

(Jerry Garcia – Grateful Dead)

Synthese is in het algemeen een ‘samenvoeging van ongelijksoortige zaken, zodat er iets nieuws uit ontstaat.’ Het woord is afgeleid van de Griekse woorden syn- (samen) en tithenai (plaatsen).

Als nakomertje groeide ik op in een onharmonieus gezin begin jaren 60 met twee veel oudere broers die ik als kind heb ervaren als hippies. Feitelijk kende ik deze mensen niet, als kind zag, hoorde en voelde ik wat er gaande was, evenwel kon ik deze heftige tijden niet plaatsen. Als kind hoorde ik de keiharde muziek van Santana, Grateful Dead, Jefferson Airplane, CSNY op de zolder dreunen boven mijn kinderslaapkamertje, en rook ik de onmiskenbare lucht van cannabis. Ik bleef alleen bij mijn ouders opgroeien en de nalatenschap van mijn broers waren de door hun in de ether gebrachte muziek, en de door hun achtergelaten boeken, die ik al op jonge leeftijd ging lezen. Vooral de boeken van Carlos Castaneda boeiden mij mateloos, en door de literatuurlijst van school zwom ik rond in de fantastische verhalen van Tolkien. Diep binnenin mij voelde ik zo intens en sterk dat de wereld waarin ik opgroeide nooit de bedoeling kon zijn. Ik kon niet bevatten dat de wereld bestond uit mensen die elkaar niet konden liefhebben, die oorlog voerden, die elkaar bestreden en be- en veroordeelden om allerlei zinloze redenen. Mijn onvermogen om de wereld te begrijpen, en vooral mijn onvermogen om menselijk gedrag te begrijpen, evenals mijn diepgewortelde verlangen naar liefde, saamhorigheid en harmonie, hebben mij evenwel op mijn moedige avontuur gezet, een dappere ontdekkingsreis die begon in een opleiding in de psychiatrie, en later via (buitenlichamelijke) ervaringen, schrijfsels van Castaneda, Jung, de gnostiek, Icke en Van Staveren. Zonder mijn eigen avontuurlijke reis had ik niet in deze wereld kunnen blijven. Ik had dit onderzoek hard nodig om mezelf en mijn aanwezigheid hier als waarnemer te kunnen observeren. Stap voor stap kwamen in- en doorzicht via de gouden lichtstraal door mijn kruin binnen, en kon ik informatie en gevoel filteren, in een groter geheel plaatsen en kon ik deze wereld en de mensheid gaan zien en voelen. Deze weg hield mij in leven, en mijn verlangen naar antwoorden hield mij gaande, want zonder deze zelfgekozen weg van continu peuteren in de diepte en iedere steen die ik zag omdraaien, was ik er allang niet meer geweest.

Jaren geleden begon ik met schrijven op ‘Lighthouse Foundation’ en begon ik met schilderen. Al mijn woorden en beelden komen vanuit mijzelf, vanuit mijn gevoel. Ieder mens die vanuit eigen openheid en ontvankelijkheid leest wat ik schrijf of ziet wat ik schilder, kan de frequentie die mijn innerlijk erin heeft gestopt, voelen en (h)erkennen. Mijn hoop is dat mijn woorden en beelden jou mogen dienen als inspiratie, als kracht, als motivatie om zelf te ontdekken wat het leven is.

En dan schrijven we 2021. De vooravond van een nieuw begin, van een nieuwe dageraad, van een wereld van gelijkwaardigheid, harmonie en wereldvrede, al lijkt het daar nog helemaal niet op. Ook ik heb de laatste twee maanden een intense duistere, hopeloze, beklemmende en droevige zuigkracht gevoeld waar ik mezelf maar net uit los heb kunnen weken. Zoals altijd op eigen kracht, zonder medicijntjes, in mijn uppie. Ik schrijf hier niet over een ‘gewone’ depressie. Ik schrijf hier over het gevoel onder de mensheid van machteloosheid, van diepe, diepe angst voor ziekte en dood, van volgzaamheid in plaats van zelf onderzoek doen, van (voor)oordelen, van terugvallen in oude bekende patronen en relaties omdat die ‘veilig’ voelen, ik schrijf hier over de leugens, over het bedrog, en over de mindcontrol en manipulatie die ik zie en herken als ik af en toe eens naar het zjoernaal kijk. Wat een beklemmende beelden! 

Wat is dan die werkelijkheid waarin wij leven? Wat is ‘waar’ en wat niet? De een voelt die werkelijkheid en waarheid in zijn of haar religie, de ander in zijn of haar politieke overtuiging, weer een ander in zijn of haar spirituele, familiaire, financiële, materiële of maatschappelijke basis. En zo is er nog heel veel meer. En alles mag er zijn. Niets is goed of fout. Wij zijn zonder uitzondering tijdreizigers op ontdekkingsreis in deze tijdlijn.

De geprogrammeerde manipulaties die in ons sterrenstelsel zijn ingeweven vervullen mij met verbazing. Naar beneden kijkend als waarnemer vanuit een ruimteschip naar ons sterrenstelsel, zag ik een gigantisch en heel dicht geweven web van manipulatie ingeweven in de hele Melkweg. Ik zag, ik keek, ik nam waar. Onderstaand schilderij van mixed media is een (niet letterlijke) weergave van wat ik toen zag.

Web of lies within.

Het leven nodigt jou uit. Durf je een slokje te nemen van iets anders? Van een ‘samenvoeging van ongelijksoortige zaken, zodat er iets nieuws uit ontstaat.’ Samen is de sleutel tot verandering, samen is de kracht. De ware, wezenlijke, oprechte en diepgevoelde krachtige spirit is nodig om ‘iets nieuws’ te realiseren. Ongelijksoortige zaken veroorzaken schurende energieën, en schurende energie is beweging. Onderliggend is meer informatie te vinden op ‘beweging in bewustzijn’. 

‘Je zou er een slok van moeten nemen. Anders zul je ontdekken dat het aan je voorbij gegaan is.’

(David Crosby)

20210125 Thérèse Jeunhomme

2 gedachten over “Je zou er een slok van moeten nemen

  1. Sylvia Bol

    Dank je wel Therese voor je inspirerende blog. Elke keer ben ik verrast hoe er toch weer iets “nieuws” bij mij binnenstroomt wat mij inspireert en mijn bewustzijn meer openzet. Dank je zeer!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s